'Voormalig trainer van Standard is in beeld bij Twente'

'Voormalig trainer van Standard is in beeld bij Twente'

12-06-2020 11:50
4

Ron Jans is in beeld om volgend seizoen de nieuwe trainer te worden van FC Twente. Met dat nieuws pakt Veronica Inside vrijdagochtend uit. De ex-coach van Standard, die na zijn veelbesproken periode bij FC Cincinnati zonder club zit, zou al gepolst zijn door de club uit Enschede. 

Jans moest afgelopen seizoen vertrekken bij Cincinnati, nadat hij het 'n-woord' had gezegd in de kleedkamer. De Nederlandse trainer is nu dus in beeld bij FC Twente om de opvolger te worden van Gonzalo García, wiens contract na dit seizoen niet verlengd wordt. Jans is volgens Veronica Inside niet de enige kandidaat.

Alexander Zorniger, de Duitse coach die eerder in beeld was om het stokje over te nemen van García, zag eerder deze week af van een dienstverband bij Twente nadat de nieuwe technisch directeur Jan Streuer aangaf liever met een Nederlandse coach te werken. "Ik wens ze succes met een Nederlandse trainer. Zorniger heeft in Leipzig mede aan de basis gestaan van de groei die deze club doormaakt. Elk land heeft een paar coaches die verschil maken en Alex Zorniger is er zo een", liet de zaakwaarnemer van Zorniger, Thomas Meggle, eerder al weten.