De Boer mogelijk zes weken in Disney World: 'Mentale test voor de spelers'

De Boer mogelijk zes weken in Disney World: 'Mentale test voor de spelers'

12-06-2020 10:00

Ook voor Frank de Boer en zijn Atlanta United staat de competitie op het punt van beginnen. De Major League Soccer-clubs reizen af naar Toronto. In die stad worden alle resterende wedstrijden gespeeld op een bijzondere locatie: Disney World.

"Ik zie de uitdaging wel", vertelt De Boer in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De Amerikaanse competitie wordt uitgespeeld in een toernooiformat: 26 clubs nemen het tegen elkaar op. "Van de poulefase tot de finale duurt een maand", vervolgt De Boer. "En warm zal het ook weer zijn in Orlando. Onze eigen reguliere competitie met uitwedstrijden en veel reizen kan nog niet beginnen. Dit is een veilig alternatief, dus ja, ik ben er blij mee."

Disney World biedt 89 hectare aan trainings- en wedstrijdfaciliteiten, waaronder stadions voor negen verschillende takken van sport. Daarnaast wordt er door meerdere infectiespecialisten meegekeken: er wordt geëxperimenteerd met virtual reality om de supporters die thuis voor de televisie meekijken zoveel mogelijk bij de wedstrijden te betrekken. "Wij als coaches hebben ook onze imput gehad", stelt De Boer. "We hebben geëist dat er vier of vijf dagen rust tussen wedstrijden is. Want dit experiment moet niet tot een blessurepandemie leiden."

Mentale test
Atlanta United komt in de poulefase van het 'toernooi' het FC Cincinnati van Jaap Stam tegen, een clash tussen de twee Nederlandse coaches in de Major League Soccer. De Boer ging met zijn ploeg aan kop in de Eastern Conference toen werd besloten de competitie stil te leggen. "De competitie wordt waarschijnlijk half augustus hervat. Als je de finale haalt, ben je een periode van bijna zes weken in Disney World. (...) Dat maakt het ook tot een mentale test voor de spelers. Daar ben ik wel benieuwd naar", sluit De Boer af.