Sneijder wil trainer worden bij Galatasaray: Het liefst doet hij dat daar

Sneijder wil trainer worden bij Galatasaray: "Het liefst doet hij dat daar"

11-06-2020 20:25

Wesley Sneijder wil trainer van Galatasaray worden. Dat vertelt Kees Jansma, de schrijver van de biografie van Sneijder die deze zomer uitkomt.

Jansma ziet de recordinternational in de toekomst het trainersvak ingaan. "Ik denk op termijn wel. Hij heeft aangegeven dat hij trainer wil worden en het leukste zou hij het vinden om dat bij Galatasaray te doen", aldus Jansma tegen Veronica Inside. "In Turkije heeft hij een aantal hele goede jaren met veel successen gehad. Maar dan moet hij wel beginnen en op de cursus gaan."

Sneijder liet eerder deze week zelf al doorschemeren dat het trainerschap 'begint te kriebelen'. Op dit moment is hij actief als spelersbegeleider. "Ik wil het ook geen zaakwaarnemer noemen, omdat ik spelers echt aan de hand neem", zei Sneijder tegen Radio Veronica. "Ik beleef het hele traject van de speler en neem mijn ervaring mee in het helpen van de voetballers en ook hun ouders. Maar ik sluit het trainerschap niet uit. Het begint wel steeds meer te kriebelen."

Sneijder speelde van 2012 tot 2016 bij Galatasaray, waarmee hij twee keer kampioen van Turkije werd, drie keer de beker won en drie keer de Super Cup op zijn naam schreef.