'RSC Anderlecht wil jonge Belg huren van Olympique Lyon'

'RSC Anderlecht wil jonge Belg huren van Olympique Lyon'

11-06-2020 20:44 Laatste update: 20:47
3

RSC Anderlecht is al stevig bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen en wil zich ook komende zomer nog versterken. Door de slechte financiën kan het echter niet fors investeren in nieuwe spelers. Daardoor zoekt het goedkope aanwinsten of huurlingen. Eén van die spelers kan uit Frankrijk komen.

Bij het Franse Foot Mercato valt te lezen dat Anderlecht het vizier heeft gericht op Héritier Deyonge. De Brusselaars zijn naar verluidt van plan om de talentvolle linksachter te huren van Olympique Lyon.

De achttienjarige Deyonge werd afgelopen zomer door Lyon weggehaald bij PSV. De linksachter mocht de voorbereiding ook meemaken met de A-kern, maar werd uiteindelijk teruggezet naar de B-kern. Daar kwam hij door blessures echter weinig in actie. Toch hoopt men bij Anderlecht om Deyonge tijdelijk in te kunnen lijven.

Anderlecht is echter niet de enige ploeg die interesse toont. Zo hebben op enkele Nederlandse clubs de ex-jeugdspeler van KVC Westerlo op het lijstje staan. Bij Anderlecht moet Deyonge de strijd aangaan met Kemar Lawrence en Elias Cobbaut op de linksachter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie