OFFICIEEL: Standard gaat dan toch definitief verder met huurling van PSG

OFFICIEEL: Standard gaat dan toch definitief verder met huurling van PSG

11-06-2020 17:41 Laatste update: 17:53
6

Standard Luik maakt werk van de toekomst. Nadat de Rouches al enkele jeugdspelers een eerste profcontract voorschotelden, hebben ze nu de knoop rond Moussa Sissako doorgehakt. De jonge verdediger blijft langer aan boord op Sclessin.

Standard laat via de officiële kanalen weten dat het Sissako definitief heeft overgenomen van Paris Saint-Germain, waar hij zijn jeugdopleiding kende. In de Franse hoofdstad was een toekomst bij het A-elftal echter te hoog gegrepen. Na enkele jaren in het tweede elftal leende PSG hem deze winter al uit aan Standard.

Hoewel Michel Preud'homme voor de coronaperiode geen enkele keer een beroep deed op Sissako, is de club er toch van overtuigd dat het potentieel aanwezig is. Daarom mocht de Malinees, die weliswaar geboren is in Frankrijk, zijn handtekening zetten onder een definitief contract. Hoe lang die overeenkomst loopt, maken de Rouches niet bekend.

Eerder kwam al het nieuws naar buiten dat Standard 400.000 euro op tafel moest leggen om Sissako binnen te hengelen. Aangezien het nadien even windstil bleef, leek er een kink in de kabel, maar niets is dus minder waar. Na Laurent Henkinet is Sissako de tweede zomerversterking voor de Luikenaars, die met Philippe Montanier ook al een nieuwe hoofdcoach aanstelden.