Goed nieuws voor Van der Elst? 'Nieuwe bazen behouden Belgische link in Oostende'

Goed nieuws voor Van der Elst? 'Nieuwe bazen behouden Belgische link in Oostende'

11-06-2020 16:00
2

De nieuwe eigenaars van KV Oostende hebben met Alexander Blessin hun eigen pion naar voren geschoven als trainer voor volgend seizoen. Die ingreep kostte Adnan Custovic de kop. Franck Berrier heeft besloten om loyaal te blijven aan zijn leermeester.

In het zog van Custovic keerde ook Berrier dit seizoen terug naar de kust. Als rechterhand van de Bosniër probeerde hij Oostende mee te behoeden voor degradatie. Die missie werd (mede door de corona-uitbraak) succesvol afgerond, maar dat levert de oud-middenvelder geen verlengd verblijf op. Volgens Het Nieuwsblad zal Berrier niet om de tafel zitten met het bestuur om zijn aflopende verbintenis te verlengen. Hij hoopt samen met Custovic in een nieuw avontuur te kunnen stappen.

Zo vertrekt er weer een beetje 'ziel' van Oostende. Toch is Pacific Media Group, de ondernemingsgroep die de club recent overnam, zich bewust van het belang van een Belgische link. Daarom zouden die andere assistent Franky Van der Elst en keeperstrainer Patrick Creemers wél mogen rekenen op een toekomst bij KVO. Hun contract loopt nog een jaar door.