Croonen na uitstel vergadering: “Dat blijft de intentie van de Pro League”

Croonen na uitstel vergadering: “Dat blijft de intentie van de Pro League”

11-06-2020 14:26
26

De Algemene Vergadering werd verplaatst naar 29 juni op vraag van de K11. Pro League-voorzitter Peter Croonen reageert tegenover Sporza op de situatie.

Vooral het voorstel van Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere om met 20 clubs komend seizoen aan te treden in de Jupiler Pro League was een belangrijk agendapunt. Toch is het uitstel geen probleem. "Dat is voor ons prima. Wij waren klaar voor vrijdag, maar er waren geen agendapunten die niet konden wachten. Het uitstel tot 29 juni is dus geen probleem”, zegt Croonen.

De keuzes van de afgelopen Algemene Vergadering blijft dus nog wel voer voor discussie. "Die beslissingen zijn genomen met een meerderheid van 84 procent en we moeten die proberen uit te voeren. In mijn ogen hebben we toen de minst slechte oplossing gekozen. Ik kan niet ontkennen dat er geen nadelen aan zijn, maar ik zie ook geen andere oplossing zonder nadelen. Het blijft dan ook de intentie van de Pro League om de beslissingen van 15 mei uit te voeren."

Brief UEFA
Ook de brief van de FIFA dat er geen nieuwe spelers mogen aantreden in de beker- en promotiefinale moet worden bekeken. "Die brief is een interpretatie van tot wanneer het huidige seizoen loopt. Samen met de voetbalbond bekijken we de precies betekenis ervan. Het uitstel tot 29 juni geeft ons meer tijd om de impact in kaart te brengen."