Martins Indi doet boekje open over racisme: Zo erg, had hem liefst mep gegeven

Martins Indi doet boekje open over racisme: "Zo erg, had hem liefst mep gegeven"

11-06-2020 13:05

Bruno Martins Indi houdt zijn mond niet meer als het gaat om racisme. Dat vertelt de verdediger van Stoke City aan RTL Nieuws. Hij is klaar met het 'institutionele racisme' dat hij aan den lijve ondervindt.

"In Engeland maakte ik een keer een fout in het verkeer. Ik stak mijn hand naar de bestuurder van de andere auto op, ter verontschuldiging. Kreeg ik het n-woord naar mijn hoofd geslingerd. Zijn vrouw en kinderen zaten erbij!", memoreert Martins Indi.

"Op dat moment voelde ik alleen maar woede. Zo erg, dat ik hem het liefst een mep had gegeven. Dan nog zou hij niet voelen wat ik voel. Het n-woord komt bij mij harder aan dan een klap." Ook in het stadion heeft hij te maken met racisme. "Van toeschouwers. Welke woorden ze gebruikten? Die ga ik hier echt niet herhalen."

Martins Indi is het spuugzat. "Ik heb tijden gekend waarin ik moe was van het moe zijn. Ook ik heb dit te lang in me gehouden. De mensen die ik zie demonstreren, geven me energie en een beter zelfbeeld. Ik leer van ze! Ik leer van de emotie en hun boodschap. Dit laat zien dat velen er niet alleen voor staan."