De saga duurt voor: kans dat Virton – Beerschot er komt, lijkt klein

De saga duurt voor: kans dat Virton – Beerschot er komt, lijkt klein

11-06-2020 10:30
1

Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) besliste dat Excelsior Virton en Beerschot VA opnieuw moet gespeeld worden. Toch lijkt de kans eerder klein dat Virton en Beerschot de wedstrijd nog gaan spelen.

De wedstrijd tussen Virton en Beerschot eindigde op 25 januari op 1-0, maar de scheidsrechter maakte bij het enige doelpunt een fout door de vrije schop al te laten nemen, terwijl de Beerschot-defensie de muur nog aan het opstellen was. Volgens de Ratten druiste dit in tegen de spelregels, het ging dan ook een juridische strijd aan. Virton diende klacht in en kreeg uiteindelijk gelijk, maar daarna kreeg Beerschot weer gelijk. De match moet opnieuw.

Alleen lijken nu alle partijen naar elkaar te kijken. Beerschot en Virton wachten op de kalendercommissie om een datum te prikken en omgekeerd. "Ik heb indien nodig een eventuele speeldatum in gedachten, maar niemand van de betrokken partijen heeft me al gevraagd om één en ander in gang te zetten", stelt kalendermanager Nils Van Brantegem in Het Laatste Nieuws.

De kans dat Beerschot, Virton of de Pro League nog gaan aandringen om een nieuwe datum te vinden, lijkt klein. Geen enkele partij kan er namelijk nog iets mee winnen.