Carrasco wil zich bewijzen bij Atlético: “China was allesbehalve vakantie”

Carrasco wil zich bewijzen bij Atlético: “China was allesbehalve vakantie”

11-06-2020 09:27
10

Yannick Carrasco staat voor een herstart van de Spaanse competitie met Atlético Madrid. Coach Diego Simeone zou eraan denken om de Rode Duivel zondag in de basis te droppen op de linkerflank tegen Athletic Bilbao.

Carrasco wil zich bewijzen en tegenover Het Laatste Nieuws verdedigt hij zijn keuze voor het Chinese Dalian Yifang nog eens. "Ik heb vaak moeten horen dat China een makkelijke competitie is. Een drafje, omdat de mensen het niet kennen. Ik liep er ook tussen 10 en 12 kilometer per match, hoor.”

“Er zijn misschien mensen die denken dat je er gewoon op je oude dag naartoe trekt, je er uitbolt en het geld schept”, vervolgt Carrasco. “Die optie had ik niet. Ik moest blijven presteren. Om mijn plaats bij de nationale ploeg te houden. En vooral: om ooit te kunnen terugkeren naar Europa. Ik ben er gegaan om te werken, ik heb mijn job gedaan. Het was allesbehalve vakantie."

Carrasco kreeg meer dan 10 miljoen euro per jaar. "Het aanbod is gekomen. Ik moest snel beslissen... Binnen een paar uur. Als je jong bent, spring je op zaken. Ik durf vandaag niet zeggen of het een slechte move was of niet. Elke ervaring maakt je rijper als mens. De levensomstandigheden waren er heel anders dan in Europa. Het heeft me meer doen relativeren. Ik kan alles beter plaatsen."