Virton vecht terug: BAS wordt aangeklaagd en vergoeding van 15 miljoen euro

Virton vecht terug: BAS wordt aangeklaagd en vergoeding van 15 miljoen euro

10-06-2020 18:18 Laatste update: 18:28
17

Herinnert u zich de cynische brief van Virton ten aanzien van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) nog? De club heeft woensdag weer van zich laten horen. In een persbericht op de officiële kanalen eist Virton een schadevergoeding van vijftien miljoen euro.

Virton kondigt in een brief op de clubwebsite aan dat het de aangekondigde gerechtelijke procedure heeft ingeleid. De club klaagt de beslissing van het BAS aan, die Virton ook in tweede instantie geen proflicentie voor volgend seizoen toekende. Het stapt daardoor, net als een resem andere clubs, naar de rechterbank.

Zo wil Virton de beslissing van het BAS laten nietig verklaren wegens het schending van het mededingingsrecht. De strafste eis is echter gericht naar de voetbalbond. Zo vordert Virton een schadevergoeding van vijftien miljoen euro van de KBVB.

Net als Waasland-Beveren heeft Virton ook bij de Belgische Mededingingsautoriteit een zaak lopen. Daar heeft het naar eigen zeggen een positief advies gekregen. De hoorzitting voor de rechtbank vindt komende vrijdag plaats, terwijl de inleidende hoorzitting voor bovenstaande klachten 30 juni op het programma staat.