Bart Goor over Rode Duivels: Gouden generatie, hopelijk verzilveren ze dat

Bart Goor over Rode Duivels: "Gouden generatie, hopelijk verzilveren ze dat"

10-06-2020 18:00
5

Bart Goor, een klinkende naam in het Belgisch voetbal, hing de schoenen jaren geleden al aan de haak. De oud-speler van onder meer KRC Genk, RSC Anderlecht, Beerschot en KVC Westerlo spreekt zich als gewezen international uit over de huidige generatie Rode Duivels. "Een gouden generatie", noemt hij het bij Sporza.

Goor draafde zelf maar liefst 78 keer op voor onze nationale ploeg, goed voor dertien treffers in het rode shirt. Een daarvan was zelfs de openingsgoal van Euro 2000. Toch had België daar, ondanks het feit dat we als organiserend land een plekje kregen, weinig te zoeken op het toernooi. Dat ligt met de ploeg van nu, die al geruime tijd op één staat op de FIFA-ranglijst, wel wat anders.

"De huidige ploeg kan veel meer bereiken dan wij toen", zegt Goor. "Dit is een gouden generatie en hopelijk verzilveren ze dat." Als het van Goor afhangt, dingen de Duivels de komende twee jaar dus meer voor de grote prijzen. Hij is dan ook een totaal andere mening aangedaan dan ex-international van Duitsland Lothar Matthäus, die geen woord repte over België in zijn opsomming van de topfavorieten.