Bevestiging van KNVB: Nederland behoudt thuisvoordeel op het EK

Bevestiging van KNVB: Nederland behoudt thuisvoordeel op het EK

10-06-2020 14:00 Laatste update: 14:04
2

De Johan Cruijff Arena mag nog altijd vier wedstrijden organiseren tijdens het EK van 2021. Het gaat om drie groepswedstrijden en één achtste finale-duel. Oranje behoudt zo een thuisvoordeel op het EK, in tegenstelling tot België dat geen stadion ter beschikking heeft.

Dat meldt Voetbal International. Door de coronacrisis werd het EK van 2021 met een jaar verplaatst, maar dat verandert voor de KNVB en de Johan Cruijff Arena niets. Oranje behoudt dus het thuisvoordeel. Andere landen moeten mogelijk wél nieuwe afspraken maken.

"Ik ben blij met de bevestiging van de status van speelstad voor Amsterdam", laat toernooidirecteur Gijs de Jong weten aan VI. "Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden met de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff Arena. Dat is nu gebeurd."

De openingswedstrijd van het EK, dat in meerdere landen wordt afgewerkt, staat gepland voor 11 juni 2021. De finale wordt op 11 juli gespeeld.

Update: Ook Johan Cruijff Arena-directeur Henk Markering is blij met het nieuws dat Amsterdam speelstad van het EK blijft. De KNVB heeft het nieuws via de officiële kanalen naar buiten gebracht.

"Voor de Johan Cruijff ArenA is het fantastisch EURO 2020 ook in 2021 in ons stadion te mogen ontvangen. Een mooi vooruitzicht dat vooral in deze onzekere tijden zeer welkom is. In 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. Het EK in 2021 wordt zo een prominent onderdeel van ons jubileumprogramma."