Enquête gestart: 'Alderweireld moet Leopold II in Ekeren vervangen'

Enquête gestart: 'Alderweireld moet Leopold II in Ekeren vervangen'

10-06-2020 11:28
22

Onlangs kreeg het standbeeld van Leopold II het zwaar te verduren in Ekeren. Uiteindelijk vertrok het standbeeld naar een museum. Nu is de vraag: wat komt er in de plaats? Mogelijk is het antwoord 'een standbeeld van Toby Alderweireld'.

Alderweireld groeide op in Ekeren en Maarten Bastiaensen gunt de Rode Duivel een mooi eerbetoon. 'Het is ondertussen wel duidelijk dat het weggehaalde beeld van Leopold II in het centrum daar niet terug kan komen. De beschadigingen spreken een boodschap uit die het terugplaatsen onmogelijk, of misschien zelfs ongepast, zou maken. Aangezien die plek nu vacant is lijkt het mij een goed idee dit beeld te vervangen met een beeld van een echte lokale held: Toby Alderweireld', aldus de oprichter van een online enquête.

Bastiaensen is duidelijk. Leopold II moet wegblijven en Alderweireld moet in zijn plaats komen. 'Naast een getalenteerd en succesvol voetballer is het bekend dat Toby zijn roots nooit vergeten is: de verhalen van heimwee tijdens zijn Ajax-periode zijn alom bekend, en hij heeft de kathedraal op zijn arm getatoeëerd. Daarom verdient hij het zeker om geëerd te worden op het centrale plein van zijn eigen dorp. Een man die onze hele natie representeert op internationaal gebied, het dorp Ekeren op de kaart zet en door mensen van alle achtergronden toegejuicht wordt. Teken deze petitie! Hij verdient het! Toby or not Toby, that's the question.'