JPL: Geen inkomende, maar enkel uitgaande transfers mogelijk na 31 augustus?

JPL: Geen inkomende, maar enkel uitgaande transfers mogelijk na 31 augustus?

10-06-2020 08:00 Laatste update: 09:56
21

Ons land besliste net als Nederland, Frankrijk en Schotland om het huidige voetbalseizoen niet meer af te werken. Daarom startte de transferperiode officieel op 1 juni en eindigt die op 31 augustus. Dat kan voor problemen zorgen, want in de lopende competitie worden er mogelijk transfer toegestaan tot september of oktober.

Volgens Het Nieuwsblad betekent dat concreet dat spelers na 1 september nog wel uit België kunnen vertrekken, maar dat onze clubs geen vervangers meer kunnen halen. "Dat kan inderdaad een groot probleem worden", zegt Michel Louwagie, algemeen directeur van KAA Gent en bestuurslid van de Pro League, de verzameling van profclubs.

"We rekenen erop dat de FIFA dit in overweging neemt bij zijn beslissing over de transferperiode. Anders hebben we een groot probleem", aldus Louwagie. Een voorstel is alvast om de zomermercato te onderbreken, zodat er toch met andere landen samen kan getransfereerd worden. Hierover nam FIFA nog geen beslissing.

"Het is nog geen thema geweest op de Pro League, maar we moeten rekenen op de ­FIFA", aldus KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns, net als Louwagie bestuurslid van de Pro League. "Zonder aanpassing voor België zijn we zwaar in het nadeel."