Sky Sports: 'Abramovich wil ook Havertz nog naar Chelsea halen'

Sky Sports: 'Abramovich wil ook Havertz nog naar Chelsea halen'

09-06-2020 21:00
5

Chelsea is ondanks de coronacrisis bijzonder ambitieus op de transfermarkt. De Premier League-topclub wil deze zomer ook Kai Havertz overnemen van Bayer Leverkusen. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports.

Chelsea versterkte zich al met Ajax-spelmaker Hakim Ziyech en heeft een principeakkoord met RB Leipzig over de transfer van Timo Werner. The Blues zijn echter van plan om voor nog meer vuurwerk te zorgen: eigenaar Roman Abramovich wil de portemonnee trekken om de selectie van manager Frank Lampard een significante kwaliteitsimpuls te geven, schrijft Sky Sports.

Ben Chilwell blijft na Werner het belangrijkste doelwit, maar Chelsea mengt zich ook in de strijd om Havertz. De twintigjarige middenvelder heeft een contract tot medio 2022 bij Leverkusen en weet zich in de belangstelling van tal van Europese grootmachten. De club van coach Peter Bosz ontving nog geen officieel bod, maar voerde wel gesprekken met Bayern München en Real Madrid.

Een transfer naar Bayern of Real ligt vanwege de crisis echter niet voor de hand deze zomer. Daar zou Chelsea dus van kunnen profiteren.