Vrancken trots op KV Mechelen: Noemden ons als degradatiekandidaat

Vrancken trots op KV Mechelen: "Noemden ons als degradatiekandidaat"

09-06-2020 21:35 Laatste update: 21:41
7

Wouter Vrancken heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij KV Mechelen. Hij heeft het echter niet kunnen afmaken. De succescoach zit dan ook met een dubbel gevoel.

Vrancken vindt dat KV Mechelen een ticket voor Play-Off 1 had verdiend. "Als ik kijk naar onze matchen tegen de topclubs, vind ik van wel. In het begin van het seizoen verloren we de Supercup met 3-0 van KRC Genk, met dezelfde ploeg waarmee we in 1B hadden gespeeld. Ze noemden ons toen een degradatiekandidaat. Uiteindelijk stonden we op de rand van de top zes en lieten we onder meer Anderlecht achter ons. Dan kan je fier zijn", vertelt hij bij Le Soir.

Vrancken geeft een pluim aan zijn spelers. "We waren samen met Charleroi de revelatie van het seizoen. Niet alles lukte, maar we zijn trouw gebleven aan onze wil om aanvallend te spelen en spektakel te brengen. Dat is mijn filosofie. Play-Off 1 had een bonus kunnen zijn, een mooi cadeau voor de spelers en de fans in een schitterende sfeer."

Vrancken hoopt nu om volgend seizoen hetzelfde te bereiken. "We gaan het proberen, maar het wordt niet simpel. Als we dezelfde kern houden, lopen we het risico dat we niet hetzelfde budget overhouden. Het coronavirus laat sporen na en ik weet niet hoe de clubs de machine weer kunnen aanzetten."