UPDATE: 75 procent vóór Ligue 1 met 20 clubs, alsnog pech voor Amiens en Toulouse

UPDATE: 75 procent vóór Ligue 1 met 20 clubs, alsnog pech voor Amiens en Toulouse

Gepubliceerd: dinsdag 9 juni 2020 om 19:05di 09-06-2020 om 19:05

Laatste update: dinsdag 23 juni 2020 om 13:38di 23-06-2020 om 13:38

De rechtbank in Frankrijk heeft dinsdag de degradatie van Amiens en Toulouse uit de Ligue 1 opgeschort. Het beroep van Olympique Lyon tegen het besluit om de Franse competitie niet uit te spelen, werd afgewezen.

Net als in België werd ook in Frankrijk het seizoen vanwege de coronacrisis abrupt afgebroken. De tussenstand werd als eindstand ingeschreven. Paris Saint-Germain werd uitgeroepen tot kampioen en de Europese tickets werden vergeven op grond van de ranglijst.

Lyon stond zevende en greep naast Europese deelname. Dat was tegen het zere been van de club van Jason Denayer, dat vond dat de competitie alsnog moest worden afgemaakt. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas deed bijna dagelijks zijn beklag, maar werd eind mei door de minister van sport al teruggefloten. Ook de rechter wijst de protesten van Les Gones nu af.

Amiens en Toulouse, de nummer 19 en 20 van de ranglijst, zouden door het stopzetten van de competitie degraderen. Zij hebben echter meer geluk dan Lyon. De laagvliegers betoogden dat degradatie in de resterende tien duels ontlopen had kunnen worden. Dat Toulouse liefst veertien punten achter stond op nummer achttien Nîmes, deed daar niets aan af.

De rechtbank stelde de twee clubs namelijk in het gelijk, waardoor de LFP terug moet naar de tekentafel. Aan de promotie van Lorient en RC Lens valt immers niet meer te tornen. De Ligue 1 lijkt daardoor uit 22 teams te bestaan komend seizoen. Dat betekent een overvol programma.

Update: Amiens en Toulouse moeten naar alle waarschijnlijkheid tóch degraderen, ondanks de uitspraak die de rechter recentelijk deed. De Franse Ligue de Football Professionnel heeft dinsdag gestemd over het competitieformat voor 2020/2021: bijna driekwart van de stemgerechtigden wil dat de competitie uit twintig clubs blijft bestaan, in plaats van uitgebreid naar 22 clubs. De nummers 19 en 20 van het afgebroken seizoen moeten dus alsnog afdalen, lijkt het: hun plekken worden ingenomen door Lorient en RC Lens, de koploper en vice-koploper van het eveneens afgebroken Ligue 2-seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws