Antwerp, Club Brugge, OH Leuven en Beerschot mogen geen beroep doen op transfers

Antwerp, Club Brugge, OH Leuven en Beerschot mogen geen beroep doen op transfers

09-06-2020 18:13 Laatste update: 18:18
64

De bekerfinale Club Brugge - Antwerp en het promotieduel Oud-Heverlee Leuven Beerschot zullen afgwerkt moeten worden met de huidige kernen. Nieuwe spelers mogen niet in actie komen. Dat heeft de FIFA beslist, laat Sporza weten.

De Pro League had nochtans eind mei op vraag van de Belgische voetbalbond haar reglementen aangepast waardoor nieuwe spelers wel zouden mogen spelen. Beerschot was het daar evenwel niet mee eens en stapte naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Het BAS moet evenwel geen uitspraak doen, want is op snelheid gepakt door de FIFA. De wereldvoetbalbond stelt dat de bekerfinale en de promotiefinale afgewerkt moeten worden met spelers die seizoen op de loonlijst stonden.

De beslissing van de FIFA is vooral slecht nieuws voor Oud-Heverlee Leuven. Op Den Dreef lopen er eind juni heel wat contracten af. Bij Antwerp lopen Sinan Bolat en Wesley Hoedt dan weer uit hun contract. Die mogen niet tijdelijk verlengd worden. Het Belgische CAO staat dat niet toe. In Engeland kan het wel. Daar verlengde Liverpool het contract van Adam Lallana met één maand.