Praktische problemen met refs dreigen in JPL:  'Te klein bij Anderlecht & Brugge'

Praktische problemen met refs dreigen in JPL: 'Te klein bij Anderlecht & Brugge'

09-06-2020 18:00
10

Vanaf augustus gaan we weer voetballen in ons land. Ten tijden van corona zal het er even anders gaan uitzien. Voor de spelers en trainers zijn er momenteel al heel wat afspraken gemaakt, maar voor de scheidsrechters is er nog geen protocol.

Het Referee Department maakt zich momenteel nog geen zorgen. "Er is nog tijd", laat Stephanie Forde, operationeel directeur weten aan Het Laatste Nieuws. Achter de schermen wordt er alvast aan protocol gewerkt. Dat zal ook nodig zijn, want er dreigen een paar problemen te gaan opduiken.

In Duitsland worden scheidsrechters momenteel getest op corona op 48 uur voor een wedstrijd. In België kan dat ook gebeuren, maar onze refs zijn semiprofessioneel. De meeste scheidsrechters van 1A hebben nog een andere job. Het is nog niet duidelijk wat zij moeten gaan doen na een test.

Te kleine kleedkamers
Dan is er nog het feit van de social distancing. Scheidsrechters hebben een 'grotere' kleedkamer nodig, maar ook daar wringt het schoentje. 'Zelfs in Jan Breydel en Anderlecht zitten de refs dicht bijeengepakt', stelt Het Laatste Nieuws. Ook de kleedkamers van Eupen en Moeskroen zijn naast die van Club Brugge en Anderlecht aan de kleine kant.

""We zullen zien of de anderhalve meter-regel bij het begin van de competitie nog van kracht is. Indien dat zo is, zullen bepaalde clubs toch de nodige aanpassingen moeten voorzien", zegt Forde.