Herbots kreeg geen nieuw contract bij STVV: Vreemd allemaal, ik was verbaasd

Herbots kreeg geen nieuw contract bij STVV: "Vreemd allemaal, ik was verbaasd"

09-06-2020 16:30

Zo goed als elke doelman van STVV ging de laatste weken al over de tongen. Kenny Steppe werd gelinkt aan RSC Anderlecht. Jonkies Maxime Wenssens (18) en Tibo Herbots (19) werden bedankt voor bewezen diensten. Dat laatste tot grote verbazing van Herbots, zegt hij in Het Belang van Limburg.

Dat de twee geen nieuw contract kregen, was een verrassing, want ze werden lang gezien als toptalenten. De krant plakt er zelfs het etiket van 'dé nieuwe Courtois en Mignolet' op. Herbots vond met Union Saint-Gilloise alvast een nieuwe club, maar zo ver had het volgens hem niet moeten komen.

"STVV kon nog een optie in mijn contract lichten, beweerde ook tot drie keer dat te zullen doen, tot ik op 30 maart een sms'je kreeg", vertelt Herbots. Zijn contract werd dan toch niet verlengd. "Ja, ik was verbaasd."

"Tijdens het seizoen kreeg ik meerdere keren te horen dat STVV in mij echt de toekomstige doelman zag. Vreemd allemaal." Gelukkig voor hem vond hij ondertussen met Union een nieuw avontuur. "Ik voel het vertrouwen van Chris O’Loughlin en Philippe Bormans, die mij nog kennen van bij STVV en weten dat ik er hard voor wil werken."