Basisplaats Steppe niet zeker bij STVV: Zo goed mogelijk voor dag komen

Basisplaats Steppe niet zeker bij STVV: "Zo goed mogelijk voor dag komen"

09-06-2020 15:16
1

Het gonst de laatste weken van de transfergeruchten rond nieuwe doelmannen voor RSC Anderlecht. Een van die namen was Kenny Steppe. De STVV-doelman is gecharmeerd door de interesse, maar zolang er niets concreets op tafel ligt, blijft zijn focus liggen op de Kanaries.

Daar heeft Steppe met Daniel Schmidt niet de minste concurrentie voor de positie onder de lat. De Japanner stond namelijk het grootste deel van het seizoen in doel, terwijl Steppe maar negen optredens telde. Wie wordt het dus, die begin augustus in doel zal staan: Steppe of Schmidt?

"Dat is niet aan mij om over te oordelen", zegt Steppe in Het Nieuwsblad. "Ik denk dat Daniel en ik allebei onze kans zullen krijgen in de voorbereiding. Aan mij om zo goed mogelijk voor de dag te komen."

Jonkies Tibo Herbots en Maxime Wenssens kregen daarentegen geen nieuw contract, waardoor Steppe en Schmidt nu slecht de enige doelmannen zijn bij STVV. De kans dat er nog een nieuwe keeper wordt aangetrokken, is dus aanwezig, wat de geruchtenmolen over een vertrek van Steppe opnieuw kan laten draaien.