'60 uur werkstraf voor vuistslag Antwerp-fan in business seats Club Brugge'

'60 uur werkstraf voor vuistslag Antwerp-fan in business seats Club Brugge'

09-06-2020 15:01 Laatste update: 15:09
26

Een supporter van Antwerp is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur omdat hij een andere voetbalfan een vuistslag heeft verkocht tijdens een wedstrijd tegen Club Brugge. Het voorval vond plaats in de business seats van Jan Breydel.

Op 19 mei 2019 speelden Club Brugge en Royal Antwerp FC een play-off-wedstrijd, die nadien ontspoorde voor enkele supporters. "Mijn cliënt was naar de match aan het kijken, toen hij beklaagde een sigaret zag roken", vertelt de advocate van het slachtoffer bij Het Laatste Nieuws. Het slachtoffer zou de man hebben geduid op het rookverbod in het stadion.

"Even later maakte Club Brugge een doelpunt, waarna mijn cliënt uitbundig begon te vieren", gaat de advocate verder. "De beklaagde is op hem afgestapt en gaf hem een vuistslag in het gezicht." De 39-jarige man beweerde dat het 62-jarig slachtoffer hem uitdaagde 'door een "fuck you"-gebaar te maken'.

Of de rechter hierin meeging, is niet duidelijk. Wel sprak hij een werkstraf uit van zestig uur, ook al had het parket eerder een stadionverbod gevorderd.