Van den Buijs weg bij Heracles: 'Maar nieuwe uitdaging in Nederland lonkt'

Van den Buijs weg bij Heracles: 'Maar nieuwe uitdaging in Nederland lonkt'

09-06-2020 14:44

Dario van den Buijs kondigde onlangs zijn vertrek bij Heracles Almelo aan, maar blijft mogelijk in de Eredivisie actief. Fortuna Sittard heeft interesse in de 24-jarige centrale verdediger.

Onze landgenoot heeft na drie jaar Heracles gekozen voor een transfervrij vertrek. Fortuna heeft een lijntje uitgegooid en contact gezocht, bevestigt technisch manager Sjors Ultee aan De Limburger. "Het is voor ons een hele interessante speler. Hij is nog jong, heeft ervaring en is transfervrij." De nummer 16 van de Eredivisie heeft het rijk echter niet alleen. "Daardoor is hij ook interessant voor andere clubs", aldus Ultee. "Nu is het afwachten wat Dario wil."

Fortuna is deze zomer al druk bezig geweest op de transfermarkt. Doelman Yanick van Osch (PSV) en verdediger Roel Janssen (VVV-Venlo) zijn al transfervrij vastgelegd, ex-Feyenoorder Emil Hansson (Hannover 96) moet de grootste vangst van de zomer worden. Hiertegenover staat het vertrek van aanvoerder Wessel Dammers (FC Groningen). Amadou Ciss lijkt bovendien op weg naar Frankrijk en Mark Diemers wordt nadrukkelijk gelinkt aan Feyenoord.

Van den Buijs kreeg zijn jeugdopleiding bij Club Brugge, maar brak daar niet door. Hij trok in 2015 naar FC Eindhoven en verliet die club na twee seizoenen voor Heracles.