Rode Duivels willen spelen mét fans: Daar is behoorlijk wat ruimte

Rode Duivels willen spelen mét fans: "Daar is behoorlijk wat ruimte"

09-06-2020 13:45 Laatste update: 13:59
1

Spelen de Rode Duivels hun volgende interland mét fans? Volgens communicatiedirecteur Manu Leroy zou dat best kunnen. Bij Het Laatste Nieuws geeft hij aan dat er nu ook al gepraat over nieuwe oefenwedstrijden. 

De tegenstanders zijn echter nog niet bekend. "Er zijn altijd contacten. Maar het is natuurlijk afwachten wat de exacte data zullen zijn. In functie daarvan zal Roberto Martínez zijn wishlist opmaken."

De Rode Duivels hopen alvast om mét supporters te spelen. "Daarvoor wordt het afwachten wat de Nationale Veiligheidsraad zal beslissen. Wij staan klaar om scenario’s te beginnen bouwen in functie van hoeveel mensen per vierkante meter we zullen mogen ontvangen in het Koning Boudewijnstadion. Daar is wel behoorlijk wat ruimte. Afhankelijk van wat beslist wordt, zullen wij een plan uitwerken zodat iedereen veilig naar het stadion kan komen.” 

Leroy ziet het in ieder geval positief. "Er zijn zodanig veel versoepelingen geweest de voorbije maanden en als de trend zicht blijft doorzetten dan hopen we opnieuw voor een substantieel aantal fans mogen spelen. In de Bundesliga heb je nu ook gemerkt dat zonder publiek spelen toch niet hetzelfde is dan met fans. The real thing is toch nog altijd veel beter."

De Rode Duivels zouden normaal gezien in september al aan de bak moeten voor de Nations League. Op 5 september spelen ze in Denemarken, op 8 september ontvangen ze IJsland. In oktober en november is er nog plaats voor oefenwedstrijden.