Buyens (32) sluit carrière af: Het is voorbij, ik heb daar vrede mee

Buyens (32) sluit carrière af: "Het is voorbij, ik heb daar vrede mee"

Gepubliceerd: dinsdag 9 juni 2020 om 13:30di 09-06-2020 om 13:30

Yoni Buyens maakte afgelopen week een verrassende transfer. Hij gaat naar Zepperen-Brustem in Eerste Provinciale. Zijn profcarrière is nu voltooid verleden tijd. Dat bevestigt hij bij Het Belang Van Limburg. 

"Sommige mensen zullen 32 jaar jong vinden om afscheid te nemen van het profvoetbal", aldus de ex-speler van Standard en KRC Genk. "Maar ik heb de voorbije vijftien jaar heel veel matchen gespeeld. Ik heb er vrede mee dat het voorbij is. Ik denk dat de modale Belgische profvoetballer tevreden zou zijn met mijn carrière. Waarom zou ik dan mopperen?"

Bij Lierse Kempenzonen kende hij wel een einde in mineur. Hij viel daar naast de ploeg. "Die laatste maanden hebben zeker meegespeeld in mijn beslissing. Het is niet gelopen zoals ik gehoopt had, maar ik heb het intussen achter mij gelaten. Ik ga me niet vervelen."

Toch wilde hij niet helemaal stoppen. "Ik wou nog heel graag voetballen, maar het moest in de buurt van onze woonplaats zijn. En er moest ambitie zijn, want ik ben niet van plan om wat rustig uit te bollen. Ik hoop mijn rol bij deze club te kunnen combineren met een activiteit als trainer. Als alles goed gaat, heb ik midden 2021 mijn UEFA-A diploma beet. Op die manier hoop ik nog wel in het profvoetbal te blijven als coach bij de beloften of als linietrainer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws