'Mbappé krijgt toezegging van megacontract en gaat Neymar-bedragen verdienen'

'Mbappé krijgt toezegging van megacontract en gaat Neymar-bedragen verdienen'

09-06-2020 11:15
1

Kylian Mbappé kan zich opmaken voor een flinke opslag bij Paris Saint-Germain. Volgens de Ligue 1-verslaggever Jonathan Johnson kan de aanvaller hetzelfde salaris gaan verdienen als Neymar in Parijs.

Bij het tekenen van een nieuw contract zal Mbappé dus zo'n 30 miljoen euro netto per jaar gaan verdienen. Dat komt neer op zo'n 578.000 euro per week, en 57 euro per minuut. Dat zijn momenteel ook de verdiensten van Neymar bij PSG. Met het nieuwe lucratieve contract hoopt de Franse club Mbappé uit de handen van het geïnteresseerde Real Madrid te houden.

"PSG heeft hem duidelijk gemaakt dat hij dezelfde deal als Neymar gaat krijgen", zegt Johnson in gesprek met Sky Sports. "PSG wil er alles aan doen om Mbappé te behouden." Dat betekent niet dat de jonge superster zomaar zijn handtekening zet. "Tot de Champions League voorbij is en duidelijk is waar PSG precies staat, zullen we weinig ontwikkelingen rond Mbappé zien. PSG weet dat het contract over twee jaar afloopt en wil zo snel mogelijk handelen. Dat waardeert Mbappé, maar hij wil eerst zeker zijn van wat hij zelf wil."