'Contractverlenging op komst voor Ramos (34): 2022 passend einde voor tijdperk'

'Contractverlenging op komst voor Ramos (34): 2022 passend einde voor tijdperk'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juni 2020 om 08:43di 09-06-2020 om 08:43

Real Madrid-icoon Sergio Ramos blijft voorlopig in het witte shirt te bewonderen, meldt AS dinsdag. De centrale verdediger kwam in 2005 (!) over van Sevilla en loopt in 2021 uit zijn Real Madrid-contract, maar lijkt nog één jaartje bij te gaan tekenen.

Volgens AS hebben beide partijen nog niet met elkaar om de tafel gezeten, maar is er een stilzwijgende overeenkomst om ook in het seizoen 2021/2022 met elkaar door te gaan. Real Madrid biedt spelers van boven de dertig in principe éénjarige contractverleningen aan en lijkt dat ook met zijn boegbeeld te gaan doen. Nadat Real Madrid vorig seizoen door Ajax uit de Champions League werd geknikkerd, doken er hardnekkige geruchten op over een mogelijke transfer naar China. Ramos drukte deze echter de kop in. 

De 34-jarige centrale verdediger is nog topfit en kan volgens de clubleiding nog twee jaar mee. Real Madrid hoeft voorlopig niet de markt op voor een nieuwe centrale verdediger: de club wil eerst bekijken hoe Éder Militão zich, in de schaduw van Ramos ontwikkelt, en kan zich daarna eventueel richten op versterking van buitenaf. Trainer Zinedine Zidane zou gecharmeerd zijn van landgenoot Dayot Upamecano, momenteel actief voor RB Leipzig.

Het jaar 2022 lijkt echter een passend einde voor het tijdperk-Ramos: Real Madrid speelt dan in het verbouwde en vernieuwde Estadio Santiago Bernabéu en de 170-voudig (!) Spaans international zou het EK van 2021 én WK in Qatar nog mee kunnen pakken, als afsluiter van zijn imponerende interlandloopbaan. AS sluit overigens niet uit dat de Andalusiër daarna nog één keer het avontuur aangaat, bijvoorbeeld in de Amerikaanse Major League Soccer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws