UPDATE: 'Club Brugge-huurling Ngonge kan kiezen uit drie Nederlandse clubs'

UPDATE: 'Club Brugge-huurling Ngonge kan kiezen uit drie Nederlandse clubs'

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 22:01ma 08-06-2020 om 22:01

Laatste update: dinsdag 9 juni 2020 om 14:26di 09-06-2020 om 14:26

FC Utrecht heeft zijn pijlen gericht op Cyril Ngonge. De twintigjarige aanvaller van Club Brugge, die afgelopen seizoen werd verhuurd aan Jong PSV, is een belangrijk transfertarget van de Domstedelingen, meldt Voetbal International.

Volgens het weekblad hebben de eerste gesprekken reeds plaatsgevonden. Ngonge heeft nog een contract voor één jaar in ons land. Hoeveel hij moet kosten, is niet bekend. PSV besloot een koopoptie van 750.000 euro in het huurcontract niet te lichten. De vleugelaanvaller keert daardoor na de zomer in principe terug naar Club Brugge.

Ngonge, een jeugdinternational, was de topscorer van de Eindhovense beloften in de Keuken Kampioen Divisie. In 22 optredens scoorde hij zeven keer. Bij Utrecht moet Ngonge de leemte opvullen die huurlingen Kristoffer Peterson en Issah Abass achterlaten. Ook houden de Domstedelingen rekening met een vertrek van smaakmaker Gyrano Kerk.

De rechtsbuiten was het voorbije seizoen goed voor tien goals en acht assists. Hij ligt nog tot medio 2023 vast in De Galgenwaard en moet dan ook de hoofdprijs opleveren.

Update: Volgens het Algemeen Dagblad denkt niet alleen FC Utrecht aan Ngonge. Ook twee andere clubs uit de Eredivisie tonen interesse in de PSV-huurling van Club Brugge. Het gaat om FC Groningen en FC Twente die Ngonge aan hun kern willen toevoegen. Bij Club Brugge heeft Ngonge nog een contract tot medio 2021. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws