Vandenbempt spuwt gal: Onfrisse soap in Luik, spotten met ernstige journalisten

Vandenbempt spuwt gal: "Onfrisse soap in Luik, spotten met ernstige journalisten"

08-06-2020 21:08
40

Standard Luik nam recent de beslissing om enkel nog via het eigen mediakanaal te communiceren met de buitenwereld. Dat deed het bijvoorbeeld ook deze maandag, toen (eindelijk) officieel naar buiten werd gebracht dat Michel Preud'homme stopt als hoofdcoach op Sclessin. Peter Vandenbempt vindt die aanpak een kwalijke ontwikkeling.

Eigenlijk wist iedereen al dat Preud'homme er de brui aan zou geven. "Ik laat me vertellen dat hij eigenlijk in maart al de knoop had doorgehakt en dat dit filmpje op 15 mei al was opgenomen", onthult Vandenbempt bij Sporza. "Het is de club die gekozen heeft om nog tot nu te wachten met de communicatie. Ik vind dat een onfrisse soap, zoals Standard het heeft gespeeld."

"Een eerste stukje op vrijdag en dan een tweede op maandag, dat is eigenlijk spotten met ernstige journalisten die hun werk proberen te doen", fulmineert Vandenbempt. "En dan nog eens boos zijn dat er wordt gespeculeerd. Het eerste slachtoffer van die aanpak is natuurlijk Preud'homme zelf. Want iedereen begon hem natuurlijk lastig te vallen. Al had hij ook op tafel kunnen kloppen en zeggen: "Speel het filmpje nu maar"."

Dat is niet het enige verwijt van Vandenbempt richting de Standard-bestuur. Ook rond de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach spelen de Rouches het spel op een schimmige manier, vindt hij. Meer dan waarschijnlijk wordt Rémi Garde de opvolger van Preud'homme. "Mbaye Leye zou het niet zijn. Dat dwaalspoor had de club zelf uitgezet. Het is ook weinig fraai om journalisten zo om de tuin te leiden", merkt Vandenbempt nog fijntjes op.