Roeselare komt snel met meer nieuws: 'Gebrek aan communicatie schept ongenoegen'

Roeselare komt snel met meer nieuws: 'Gebrek aan communicatie schept ongenoegen'

08-06-2020 20:34 Laatste update: 20:46
2

KSV Roeselare werd door het BAS geweerd uit het profvoetbal. De West-Vlamingen moeten komend seizoen dan ook aan de bak in de Eerste Amateurklasse. Toch is ook daar de toekomst niet gegarandeerd. Er heerst heel wat onduidelijkheid, maar de club belooft snel met nieuws naar buiten te komen.

In eerste instantie had Roeselare al geen licentie verkregen van de Licentiecommissie, waarna het dus ook in beroep bij het BAS bot ving. Verrassend was dat oordeel niet, want op Schiervelde staat het water nu al maanden aan de lippen. Tot op heden wist Roeselare faillissement echter steeds af te wenden. Of er voldoende financiële stabiliteit is om komend seizoen te overleven, blijft dan weer een vraagteken.

'De club beseft dat een gebrek aan communicatie ongenoegen schept en tot onduidelijkheid en speculatie leidt', schrijft Roeselare in een persbericht op haar website. 'Het is echter geen bewuste keuze. De coronaomwenteling en de beslissing van het BAS deed de aandeelhouders van de club reflecteren over de toekomst van de club en hun verdere betrokkenheid en ondersteuning. Tot zolang is de toestand ook voor bestuurders en medewerkers onzeker.'

'Er wordt door de aandeelhouders eerstdaags een beslissing aangekondigd. Ondertussen werd al een concreet scenario uitgewerkt voor het komende seizoen. Van zodra er groen licht komt, werken we dit verder uit, met nieuwe moed en enthousiasme. Wij hopen u zo spoedig als mogelijk te kunnen berichten', klinkt Roeselare hoopvol.