UPDATE: 'Anderlecht en Boeckx naderen akkoord'

UPDATE: 'Anderlecht en Boeckx naderen akkoord'

08-06-2020 17:03 Laatste update: 11-06-2020 13:14
20

Frank Boeckx staat op het punt om te stoppen met voetballen. De 33-jarige doelman heeft besloten om zijn schoenen aan de haak te hangen. Toch blijft hij in de voetbalwereld. Als trainer, maar dat wordt niet zijn enige functie.

Boeckx blijft bij Anderlecht en wordt zoals eerder al bekend raakte keeperstrainer van de beloften. Volgens Het Laatste Nieuws zal Boeckx echter ook deel uitmaken van het scoutingsdepartement bij Anderlecht. Hij lijkt vooral doelmannen te gaan scouten.

Boeckx kwam uiteindelijk vijf seizoenen uit voor RSC Anderlecht. In 2016-2017 won hij als basispion onder René Weiler de titel met paars-wit.

Anderlecht haalde eerder ook Dries Belaen weg bij Club Brugge om het scoutingsdepartement te versterken. De vriend van Peter Verbeke was bij Club Brugge verantwoordelijk van de scouting van jeugdspelers.

Update: Boeckx tekende nog altijd geen nieuw contract bij Anderlecht, maar volgens Het Laatste Nieuws bereikten de twee partijen bijna akkoord. Boeckx zal stoppen als keeper en aan de slag gaan als keeperstrainer en mogelijk een rol krijgen in het scoutingsapparaat van Anderlecht.