CEO Union ziet oplossing voor geschillen: “Werk de dertigste speeldag alsnog af”

CEO Union ziet oplossing voor geschillen: “Werk de dertigste speeldag alsnog af”

08-06-2020 15:28
57

Philippe Bormans, de CEO van Union, ziet een oplossing om alle discussies rond de Pro League de wereld uit te helpen. Bormans pleit om de laatste speeldag van de reguliere competitie in 1A alsnog af te werken.

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere stelde eerder al voor om in 2020-2021 met 20 ploegen in 1A te spelen. “Wij zouden heel graag naar 1A met 20 clubs gaan, maar ik vrees dat het praktisch onmogelijk wordt. Voor die hervorming hebben we een meerderheid nodig van 66 procent en die is heel moeilijk te vinden. Dat hebben we de afgelopen weken en maanden wel ondervonden", citeert Het Nieuwsblad.

Als het format van 16 ploegen toch wordt veranderd pleit Bormans dat de reguliere competitie wordt afgewerkt. “We zien dat de aanbevelingen versoepelen. Het is wel degelijk mogelijk om wedstrijden te spelen. Het zou misschien goed zijn om die dertigste speeldag nog af te werken om alsnog een sportief einde van de competitie te kennen. Zo kunnen alle mogelijke verschillen uit weg gegaan worden.”