VP-Rapport: Clean sheet Casteels, maar wat is er aan de hand met Raman?

VP-Rapport: Clean sheet Casteels, maar wat is er aan de hand met Raman?

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 11:00ma 08-06-2020 om 11:00

Laatste update: maandag 8 juni 2020 om 13:00ma 08-06-2020 om 13:00

Voorlopig is het elke week uitkijken naar de Bayerns en Dortmunds om ons voetbalweekend op te leuken. Om onze landgenoten in de Bundesliga extra in de verf te zetten, licht VoetbalPrimeur.be hun prestaties uit. Hoe Belgisch het rapport vorige week oogde, zo mager kwamen de Belgen dit weekend voor de dag.

De Dortmund-Belgen kregen na de 1-6-overwinning op hekkensluiter Paderborn een taaiere hap op het bord met Hertha BSC. Zo kon Thorgan Hazard geen vervolg breien aan zijn sterke optreden vorige week. Hij had het lastig tegen Dedryck Boyata, die de enige treffer van de partij wel niet kon verhinderen. Toch maakte de verdediger het die van Dortmund moeilijk; zo hield hij in zijn eentje meer schoten tegen dan z’n doelman en liet hij zich geen enkele keer betrappen op een overtreding. Dé Belg op het veld was zaterdagavond echter toch een Dortmund-man. Axel Witsel startte voor het eerst sinds de hervatting in de basis en speelde niet met het vertrouwen van zijn coach. Hij zweefde zoals we van hem gewend zijn: degelijk en loepzuiver in de passing. Dat laatste werd nog maar eens duidelijk gemaakt met een straffe statistiek. Witsels precisie was met maar liefst 96.3% aangekomen passes ronduit indrukwekkend. Dat staat in schril contrast met de andere Belg bij Hertha: Dodi Lukebakio. De flankspeler kan maar niet profiteren van de goede vorm van zijn club. Na een pijnlijke eerste helft waarin hij niet één geslaagde dribbel maakte en de helft van zijn ballen verloor, volgde een logische wissel. Komend weekend wacht Frankfurt, waar Lukebakio in de heenronde nog de openingsgoal op zijn naam schreef.

Behalve Witsel en Hazard, stond ook Koen Casteels aan de winnende hand afgelopen weekend. Wout Weghorst kopte Wolfsburg namelijk tien minuten voor tijd naar de overwinning. Casteels zelf kon ook opgelucht adem halen. Hij behaalde zijn eerste clean sheet na de coronastop en ziet zijn club door de zege opschuiven naar de zesde plaats, die recht geeft op de kwalificaties voor de Europa League. Met een duel tegen Freiburg, een rechtstreekse concurrent voor dat ticket, voor de boeg, kan Casteels deze week een belangrijke stap zetten richting het behalen van de doelstellingen.

In de categorie ‘tweede zit’ vinden we week in, week uit dezelfde Belg terug. Benito Raman, en met uitbreiding heel Schalke 04, hebben hun draai nog niet gevonden in de supporterloze stadia. Dit weekend kwam Schalke niet verder dan een 1-1-gelijkspel op Union Berlin. Raman kon echter geen moment juichen met dat puntje. Zijn prestatie was wederom ondermaats te noemen. Zo kwam hij op een uur spelen niet verder dan zes (!) geslaagde afspeelpassen en won hij welgeteld één lijf-aan-lijf-duel. Niemand lijkt bij Schalke echt nog zin te hebben in de laatste wedstrijden en daar is een speler als Raman, die leeft van juiste ballen in de diepte, mee de dupe van. Hij kan dit seizoen, waarin de spits slechts vier goals kon vieren, best zo snel mogelijk vergeten.

 Bij FC Keulen tot slot, zaten zowel Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraete niet in de selectie. Die eerste zit nog steeds een schorsing uit van zijn rode prent, terwijl Verstreate dit seizoen nog maar aan zeven basisplaatsen kwam vooralsnog.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke Bundesliga-Belg sprong dit weekend voor jou uit het oog?

Hazard
14%
Witsel
36%
Boyata
35%
Lukebakio
1%
Casteels
6%
Raman
6%
(77 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws