'Steenrijk Newcastle wil sterkhouders wegplukken bij Gent en Anderlecht'

'Steenrijk Newcastle wil sterkhouders wegplukken bij Gent en Anderlecht'

Gepubliceerd: maandag 8 juni 2020 om 09:15ma 08-06-2020 om 09:15

Jonathan David (20) en Jérémy Doku (18) braken het voorbije seizoen helemaal door bij KAA Gent en RSC Anderlecht. Dat is ook Newcastle United niet ontgaan, want de Engelsen hebben het tweetal op het verlanglijstje staan. Dat meldt TodoFichajes.

Engelse clubs shoppen de laatste jaren geregeld in de Jupiler Pro League. Nu Newcastle in Saoedische handen is, zijn de Magies kapitaalkrachtig om toe te slaan op de transfermarkt. Zo kwamen zij volgens het Spaanse medium uit bij Gent en Anderlecht voor respectievelijk David en Doku.

Op de komst van Doku lijken de Engelsen niet te moeten hopen, want Anderlecht wil met het 'Plan 2020-2025' de jongste spelers langer aan zich binden. Killian Sardella verlengde reeds zijn contract op Neerpede en mogelijk volgen ook Doku, Marco Kana en co.

David lijkt dan weer wel aan zijn laatste weken als Buffalo bezig. De Canadees werd het voorbije seizoen topschutter bij Gent, bovendien gaf de aanvaller zelf te kennen klaar te zijn voor een stap hogerop. David moet Gent wel een recordsom opleveren van minstens 20 miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie verlaat deze zomer de Jupiler Pro League?

(538 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws