Update: Manchester City weet eind juli waar het staat in zaak tegen UEFA

Update: Manchester City weet eind juli waar het staat in zaak tegen UEFA

07-06-2020 20:45 Laatste update: 10-06-2020 18:32
5

Manchester City gaat vanaf maandag bij het CAS de tweejarige schorsing aanvechten die de UEFA de club oplegde. De Europese voetbalbond wil The Citizens de komende twee seizoenen niet actief laten zijn in een Europees toernooi.

Maandag gaat bij het internationaal sporttribunaal, het CAS, de zaak van start. Dat schrijft The Sunday Times. Voor Manchester City staat er wel het één en ander op het spel. Als de schorsing wordt gehandhaafd loopt de club zo'n tweehonderd miljoen pond mis.

De zaak wordt over drie dagen behandeld en zal over een videoverbinding plaatsvinden. The Citizens gaan er alles aan doen om de uitspraak van de UEFA teniet te doen. Als het CAS besluit dat City in zijn recht staat, kan de club volgend seizoen alsnog in de Champions League uitkomen.

City werd in februari voor twee jaar geschorst voor Europese toernooien. De UEFA nam dit besluit op basis van bewijs dat de blauwe club van Manchester de bond zou hebben misleid met aangepaste financiële verslagen. Met die misleide gegevens zou City aan de Financial Fair Play regels voldoen, terwijl dat helemaal niet het geval was.

Update: Het CAS doet in de eerste helft van juli uitspraak in de zaak die Manchester City heeft aangespand tegen de UEFA. De Premier League-topclub is voor twee jaar uitgesloten van Europese deelname, omdat het de financiële regels geschonden zou hebben. De afgelopen drie dagen behandelde het sporttribunaal de zaak.