Vandenbempt: Er zijn ploegen die nog stiekem hopen dat Club de titel verliest

Vandenbempt: "Er zijn ploegen die nog stiekem hopen dat Club de titel verliest"

07-06-2020 19:14
82

Cercle Brugge heeft een nieuwe bommetje gedropt in de Belgische voetbalwereld. De Vereniging wil volgend seizoen een competitie met twintig ploegen. Geen goed idee volgens Peter Vandenbempt. Hij pleit voor een competitie met achttien ploegen en verkorte play-offs.

"Wat de voorbije weken gebeurd is, met juridische procedures allerhande, was redelijk voorspelbaar. Ze hebben op de Algemene Vergadering van 15 mei immers niet gekozen voor de formule met 18 clubs - waar ongeveer iedereen zich in kon vinden - maar wel een met 16", verklaarde Vandenbempt op de website van Sporza.

"Die formule is enkele clubs in de strot geramd. Het liet zich dan ook raden dat een aantal onder hen andere wegen zou bewandelen om toch hun gelijk te krijgen. Die clubs zijn pas later gaan beseffen wat ze die dag hebben goedgekeurd. Nu realiseren enkelen zich dat dit toch niet kan."

Achttien ploegen en verkorte Play-Offs
Vandenbempt doet zelf ook een voorstel. Hij pleit voor een formule met achttien ploegen en verkorte play-offs. "Het is best mogelijk dat de competitie straks al van start is gegaan en er op een bepaald moment toch nog een club wordt toegevoegd. Dat is ooit met Namen gebeurd in de lagere afdelingen. Om dit te verkomen zouden ze de beslissing van 15 mei kunnen herzien en teruggrijpen naar het voorstel met achttien."

"Want ik blijf zeggen dat dat de beste oplossing, een competitie met achttien voor twee à drie jaar, eventueel met verkorte play-offs. Maar als er een consensus komt, dan wel eentje waarbij Club toch zijn titel behoudt, want er zijn nog altijd een paar clubs die stiekem hopen op een annulering van de competitie, waarbij Club zijn titel verliest", besloot Vandenbempt.