Belgische goudhaantje blijft mogelijk toch bij Volendam: Nog niets duidelijk

Belgische goudhaantje blijft mogelijk toch bij Volendam: "Nog niets duidelijk"

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 19:32zo 07-06-2020 om 19:32

Hij nam al afscheid, maar mogelijk speelt de Belgische middenvelder Francesco Antonucci volgend seizoen tóch bij FC Volendam. Technisch directeur Jasper van Leeuwen hoopt op een hereniging.

Antonucci werd afgelopen seizoen door Volendam gehuurd van AS Monaco en bleek goud waard: in twintig competitiewedstrijden was de spelmaker goed voor elf goals en vijf assists. Donderdag nam hij afscheid in een video op de Facebook-pagina van Volendam. Volgens Van Leeuwen is er echter nog niets besloten over de toekomst van de twintigjarige Belg.

"Hij is opgeroepen door Monaco omdat hij daar formeel eigendom van is", aldus Van Leeuwen tegen NH. "21 juni beginnen ze daar weer met hun trainingen. Hij gaat zich daar netjes melden, maar er is nog helemaal niets duidelijk over waar hij volgend seizoen speelt.

"Wat Franco wil is het belangrijkste. Voor hem is dat ook niet makkelijk als je veel keuzes hebt. Ten tweede is het belangrijk wat Monaco wil. Daar wachten ze op een nieuwe technisch directeur. Tot slot zijn er ook andere clubs geïnteresseerd. Maar hij weet dat hij welkom is om nog een jaar te voetballen in Volendam."

Antonucci werd vorige maand gelinkt aan de Belgische topclubs KRC Genk, Anderlecht en Club Brugge. Ook AZ zou belangstelling hebben. Zijn contract bij Monaco loopt tot medio 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws