Van Eetvelt over Kompany: Ik vind niet dat je zo iemand moet beperken

Van Eetvelt over Kompany: "Ik vind niet dat je zo iemand moet beperken"

07-06-2020 17:58
8

De rol van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht wordt nog een beetje groter. Samen met nieuwe voorzitter Wouter Vandenhoute gaat hij investeren in de club. Een goede zaak volgens CEO Karel Van Eetvelt, die onder de indruk is van de vele kwaliteiten van Kompany.

Speler, manager en sinds kort ook investeerder. Kompany doet het allemaal bij Anderlecht. Maar wat is nu de beste plek voor de 33-jarige Rode Duivel? "Op het veld. Met die nuance dat Vincent extreem veel talenten heeft. Ik vind niet dat je zo iemand moet beperken. Integendeel", vertelde Van Eetvelt aan Het Laatste Nieuws.

"Wouter (Vandenhaute, red.), Klaas (Gaublomme, zakenpartner van Kompany, red.) en ik moeten Vincent kanaliseren. Ach, hij is een zegen voor Anderlecht. Hij heeft concrete ideeën, niet enkel over het sportieve, en heeft een duidelijke visie, die hij zelfs bij tegenslag consequent blijft uitdragen en nastreven. Vincent zal ook wel eens wakker gelegen hebben, maar ik vind het sterk dat hij is blijven doorzetten."

De stem van Kompany zal vanaf nu nog luider klinken, want hij wordt aandeelhouder. "De betrokkenheid van Vincent wordt op deze manier nog groter dan ze al was en dat is alleen maar positief. Dat Vincent een voortrekker wil zijn, ook op financieel vlak, is gebleken bij de discussies over de corona-solidariteit. Toen heeft Vincent een aanzienlijke bijdrage geleverd", besloot Van Eetvelt.