Schalke en basispion Benito Raman blijven in het sukkelstraatje na draw

07-06-2020 17:40
1

Schalke 04 heeft voor de twaalfde wedstrijd op rij niet kunnen winnen. De ploeg van basispion Benito Raman pakte op het veld van Union Berlin wel zijn eerste puntje na de cononacrisis (1-1). Raman werd na een uur vervangen.

Beide ploegen verkeerden in een slechte vorm na de coronabreak. Union Berlin sprokkelde nog maar één puntje, Schalke nog geen. En dat was er ook aan de te zien. De thuisploeg kwam in het openingskwartier op voorsprong via Robert Andrich, die knap in de verste hoek scoorde.

De reactie van Schalke kwam er snel. Jonjoe Kenny maakte in de 28e minuut gelijk. De Engelse rechtsachter trapte van juist buiten de zestien overhoeks binnen. De ruststand werd meteen ook de eindstand, want na de rust bakten beide ploegen er weinig van.

Schalke pakt zijn eerste puntje na de coronabreak, maar wacht nu al twaalf duels op een overwinning. De club uit Gelsenkirchen staat tiende in de Bundesliga. Union Berlin parkeert voorlopig op de dertiende plaats.