Frenkie de Jong: 'Ik had niet echt het gevoel dat Barcelona me wilde hebben'

Frenkie de Jong: 'Ik had niet echt het gevoel dat Barcelona me wilde hebben'

07-06-2020 16:30
4

Frenkie de Jong maakte een jaar geleden de overstap van Ajax naar FC Barcelona. Aanvankelijk kreeg de Nederlander niet het gevoel dat de topclub uit Spanje hem écht wilde hebben. Een bezoek aan Amsterdam veranderde alles.

De strijd om De Jong ging voornamelijk tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona, al was bijna iedere club uit Europa wel in hem geïnteresseerd. De Spaanse club trok uiteindelijk aan het langste eind en betaalde 75 miljoen euro voor de middenvelder.

"Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen", zegt De Jong tegen de BBC. "Buiten Nederland was het mijn favoriete club. Toen ze zich meldden en echt interesse hadden, maakten ze het makkelijk voor mij. In het begin had ik niet echt het gevoel dat Barcelona me wilde hebben. Toen ze zeiden dat ik een goede kans had om basisspeler te worden, was het makkelijk voor me."

Dat de top van Barcelona naar Amsterdam kwam voor Frenkie, heeft geholpen. "Bartomeu (voorzitter, red.) sprak over andere clubs en Guardiola (Manchester City, red.). Hij zei dat Guardiola geweldig was bij Barcelona en de beste trainer was, maar hij zei ook dat als ik van m'n leven wil genieten ik in Barcelona moest spelen."

"Soms als ik naar het trainingscomplex rij zie je het mooie weer buiten. Dat zijn momenten waarop ik besef dat ik dit als kind altijd gewild heb. Ik ben erg gelukkig."