Weghorst kopt Casteels en Wolfsburg naar de overwinning tegen Werder Bremen

07-06-2020 15:30

Dankzij Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg drie punten overgehouden aan het duel met Werder Bremen, dat tegen degradatie strijdt. De Nederlandse spits sloeg vlak voor tijd toe: 0-1. Bij Werder Bremen stond Koen Casteels als vanouds tussen de palen.

De wedstrijd bood al bij al weinig spektakel. Beide ploegen creërden hier en daar kansjes, maar het echte vuurwerk ontbrak. Werder hoopte na een halfuur spelen op een penalty nadat een speler van Wolfsburg hands zou hebben gemaakt in het strafschopgebied, maar de VAR ging er niet op in. Even later miste Weghorst een kans op 0-1.

De tweede helft kwam langzaam op gang. Werder Bremen was zeker niet minder dan Wolfsburg en kreeg twintig minuten voor tijd via Ludwig Augustinsson een grote kans op 1-0. Zijn schot ging maar net over. Kort daarna vroeg Werder opnieuw om een penalty, echter liet de arbitrage wederom doorspelen.

De wedstrijd leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar in de 82e minuut kopte Weghorst zijn ploeg op voorsprong. Het bleek de enige goal van de wedstrijd. Klaassen werd na de goal van Weghorst naar de kant gehaald. Werder blijft op de zeventiende plaats staan in de Bundesliga.