Mpoku noemt zeven toekomstige Duivels: Zij zullen leren van de anciens

Mpoku noemt zeven toekomstige Duivels: "Zij zullen leren van de anciens"

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 15:15zo 07-06-2020 om 15:15

Paul-José Mpoku maakt momenteel het mooie weer bij Al-Wahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. In de jeugd speelde de aanvaller meermaals bij de nationale ploeg van België, toch kwam hij nooit uit voor de Rode Duivels. Al heeft hij wel zijn mening klaar over de toekomst van onze nationale ploeg.

Mpoku zelf koos enkele jaren terug voor de nationale ploeg van Congo. Zijn broer, Sambi Lokonga van RSC Anderlecht, moet die keuze nog maken. Mpoku verwacht dat hij voor België zal gaan spelen. "Ik denk dat hij de toekomst van het nationale team kan zijn", verklaart Mpoku bij La Dernière Heure.

Naast Lokanga roept Mpoku nog enkele namen, enkele van hen met een 'Standard-randje'. Zo mogen Samuel Bastien, Zinho Vanheusden, Orel Mangala, Jérémy Doku, Alexis Saelemaekers en Loïs Openda volgens hem in de toekomst aansluiten bij de Rode Duivels. "We moeten niet bang zijn voor de toekomst van de Duivels", sust Mpoku.

"Het kan even duren, maar ze zullen beetje bij beetje aankomen in deze groep en leren van de anciens." Ondanks hun jeugdige leeftijd ziet Mpoku het rooskleurig in. "Het zijn misschien geen Hazard of De Bruyne, maar het komt wel goed met de nationale ploeg."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welke van deze mannen zou niet misstaan bij de huidige Rode Duivels?

Bastien
8%
Vanheusden
20%
Mangala
5%
Doku
36%
Saelemaekers
3%
Openda
2%
Lokonga
5%
Niemand
21%
(256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws