'Liverpool werkt aan 'blockbuster new deal' voor multimiljonair Van Dijk'

'Liverpool werkt aan 'blockbuster new deal' voor multimiljonair Van Dijk'

07-06-2020 13:03

Virgil van Dijk kan een 'blockbuster new deal' tegemoet zien bij Liverpool. Althans, dat meldt boulevardmedium Football Insider zondag. Deze week werd in Engeland gemeld dat The Reds zich na het mislopen van Timo Werner volledig op de Nederlandse verdediger richten.

Van Dijk heeft op Anfield een contract tot medio 2023. Tweeënhalf jaar na de ondertekening van zijn eerste Liverpool-contract hangt de vlag er echter heel anders bij: Van Dijk ontpopte zich tot de beste verdediger van de Premier League, won afgelopen seizoen bijna de Ballon d'Or en staat op het punt Liverpool naar het eerste kampioenschap sinds 1990 te leiden.

Dat wordt vermoedelijk na dit seizoen beloond met een 'blockbuster new deal', meldt Football Insider. Liverpool werkt aan een contract, waarmee Van Dijk tot het einde van zijn carrière 225 duizend euro per week gaat verdienen. De Oranje-aanvoerder verdient op dit moment nog 140 duizend euro per week.

Football Insider beweert ook de details in het nieuwe Liverpool-contract van Van Dijk te kennen. Daarin staan meerdere bonussen, waaronder 6,7 miljoen aan tekengeld, een loyaliteitsbonus van 5,6 miljoen en een extra 4,5 miljoen als hij meer dan 150 wedstrijden speelt voor Liverpool. Opgeteld kan Van Dijk de komende jaren ruim 56 miljoen euro gaan verdienen.

"Ik zou hem een vijfjarig contract geven met een optie voor nog twee jaar", reageert ex-international Paul Robinson. "Van Dijk is extreem fit en sterk. Hij is 28. Ik zou geen moment twijfelen om hem tot zijn 35ste vast te leggen."