Vervroegde aanstelling in Luik? 'In ideale scenario nam Leye na twee jaar over'

Vervroegde aanstelling in Luik? 'In ideale scenario nam Leye na twee jaar over'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 10:58zo 07-06-2020 om 10:58

Deze maandag kondigt Michel Preud'homme haast zeker zijn afscheid aan als trainer van Standard Luik. In de zoektocht naar een opvolger passeerden al heel wat namen de revue. Toch kan het Luikse bestuur even goed binnenskamers kijken.

RTBF schuift namelijk Mbaye Leye naar voren als nieuwe trainer van de Rouches. De Senegalees, stilaan een halve Belg, was het voorbije seizoen in dienst als T2 van Preud'homme. Bij zijn aanstelling zat al in het achterhoofd dat hij op termijn het stokje zou overnemen van zijn leermeester. 'In het ideale scenario had hij Preud'homme binnen een jaar moeten vervangen', weet RTBF. Dat zou dus een jaartje vroeger kunnen worden.

Volgens de Waalse omroep heeft Leye alvast alle troeven om succesvol te zijn op Sclessin: intelligent, ambitieus, communicatievaardig en bovendien een adept van Preud'homme, die waarschijnlijk de touwtjes in handen zal houden achter de schermen. Daarnaast heeft de ex-aanvaller een contract van onbepaalde duur bij Standard, wat het vertrouwen vanuit de bestuurskamer bevestigt.

Een klein euvel is dat Leye nog volop bezig is om zijn UEFA Pro-diploma te behalen. Gelukkig heeft Eric Deflandre, die andere assistent op Sclessin, wél al zo'n bewijsschrift in zijn bezit. In principe zou Leye dus de rol van T1 mogen waarnemen, zolang Deflandre ook in de technische staf zit. Op financieel vlak zou een aanstelling van Leye alvast een slok op de borrel schelen in Luik, zeker in vergelijking met duurdere opties als Cristian Panucci, Vladimir Ivic of Henning Berg, die eerder genoemd werden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Leye de beste keuze zijn voor Standard?

Ja!
36%
Een goede keuze, maar niet de beste
47%
Nee, dat zou een slechte keuze zijn
17%
(109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws