Mata aan boord houden is het plan: 'Al beseft Club dat dat niet simpel wordt'

Mata aan boord houden is het plan: 'Al beseft Club dat dat niet simpel wordt'

07-06-2020 10:00
31

Clinton Mata is gegeerd wild op de transfermarkt. Voornamelijk vanuit de Bundesliga hebben verschillende clubs een oogje laten vallen op de sterke verdediger van Club Brugge. Het Brugse bestuur houdt rekening met een vertrek, al hoopt het van niet.

De voorbije jaren is Mata uitgegroeid tot één van de strafste verdedigers in de Jupiler Pro League. Voor zijn afgelopen seizoen werd de Angolese Luikenaar zelfs beloond met de onderscheiding van 'Speler van het Jaar'. Die individuele trofee kan de deur naar een transfer nog wat verder openzetten. In Duitsland lijkt Hertha BSC de grootste gegadigde.

Club hinkt op twee gedachten. Eigenlijk zou Blauw-Zwart liefst van al langer doorgaan met Mata, weet Het Laatste Nieuws. Aangezien de mandekker nog 'slechts' een contract heeft tot 2022, wordt dat echter geen sinecure. Bovendien is hij ook niet meer van de allerjongste. Op zijn 27e is het stilaan nu of nooit als Mata nog van het buitenland wil proeven.

Als Mata zijn willetje door zou drijven, lijkt het er dus op dat een vertrek onafwendbaar is. In dat geval hoopt Club natuurlijk munt te slaan. Naar verluidt heeft de landskampioen een bedrag van 'dubbele cijfers' in het hoofd. Daarmee zou Mata in één klap tot de duurste uitgaande transfers van een verdediger ooit behoren in de Jupiler Pro League.