OFFICIEEL: KV Oostende kondigt grote bestuursverandering aan

OFFICIEEL: KV Oostende kondigt grote bestuursverandering aan

06-06-2020 21:20
14

De overname van KV Oostende heeft ook voor een nieuwe bestuursverandering gezorgd. KVO kondigde via de officiële kanalen dat Gauthier Ganaye werd aangesteld als 'Executive President'. Hij wordt verantwoordelijk voor het sportieve en extrasportieve beleid van de club. Gauthier wordt tevens aandeelhouder van KVO.

Ganaye was in het verleden ook secretaris-generaal bij RC Lens, Chief Executive bij FC Barnsley en voorzitter van OGC Nice. Nu moet hij KVO helpen. "Ik ben enthousiast om te starten bij deze historierijke club met zijn passionele supporters", klonk het op de officiële kanalen.

"Ik kijk er alvast naar uit om de supporters en de werknemers van de club te leren kennen en te communiceren over onze visie en de toekomstplannen. Ik besef dat we de komende weken veel werk hebben en daarom moeten alle neuzen binnen de club in dezelfde richting staan. We zullen er alles aan doen om de club weer succesvol te maken", geeft hij aan.

Opnieuw samenwerking
Ook mede-eigenaar en voorzitter van de Raad van Bestuur Paul Conway is tevreden. "Nadat we eerder succesvol samenwerkten bij Barnsley en Nice zijn we verheugd om dit opnieuw te kunnen doen in Oostende. Gauthier zal zorgen voor een dynamische leiderschap, aangevuld met een pak ervaring in de internationale voetbalwereld", klinkt het.

"Gauthier zal in eerste instantie instaan voor de omvorming van de selectie in een jonge, aanvallend ingestelde ploeg en voor de uitbreiding van de partnerships met bestaande en nieuwe sponsors. Daarnaast is het ook de bedoeling om de supportersbeleving nog te verbeteren. Iedereen binnen KVO en de stad Oostende heet Gauthier van harte welkom", besluit hij.