Spaanse krant sabelt Van der Vaart-verhaal neer: 'Er klopt niets van'

Spaanse krant sabelt Van der Vaart-verhaal neer: 'Er klopt niets van'

06-06-2020 20:51
5

De Spaanse krant AS is er als de kippen bij om Rafael van der Vaart van repliek te dienen. Hij vertelde in gesprek met oud-ploeggenoot Peter Crouch een verhaal over Cristiano Ronaldo, zijn oude ploeggenoot bij Real Madrid. De ex-international van Oranje liet weten dat Ronaldo boos was na een met 6-0 gewonnen wedstrijd, maar AS is in de archieven gedoken en stelt dat er van zijn verhaal weinig klopt.

Van der Vaart haalde aan dat Real Madrid op 24 september 2008 met 6-0 won van Sporting Gijón en hij in die wedstrijd drie keer scoorde. Omdat Ronaldo niet had gescoord, liep hij boos de kleedkamer in. Het pientere AS countert. 'Het probleem is dat het verhaal niet klopt', schrijft de krant.

'Rafael van der Vaart had een videogesprek met zijn oude ploeggenoot Peter Crouch. Zoals gebruikelijk in deze gesprekken komen er niet eerder vertelde verhalen naar boven. Een van die verhalen ging over de band tussen de Nederlander en Cristiano Ronaldo.'

'Het verhaal van de ex-middenvelder had net zo goed waar kunnen zijn, gezien de prestatiedrang van Ronaldo, die soms wat sluw kon zijn richting teamgenoten. Maar het verhaal klopt van meerdere kanten niet. Allereerst klopt het resultaat niet. Madrid won niet met 6-0, maar met 7-1', schrijft AS.

'Een begrijpelijke fout omdat het zo lang geleden is en de wedstrijd niet heel belangrijk was. Het grootste probleem is dat het lastig was voor Ronaldo om in de kleedkamer boos te worden, want hij heeft de wedstrijd niet gespeeld. Het is niet dat hij niet is opgeroepen of geblesseerd was, maar hij speelde toen nog niet voor Real Madrid. Cristiano speelde nog in de spits bij Manchester United en zou een jaar later pas de overstap maken naar Bernabéu.'