Witsel en Hazard nog niet uitgeteld voor titel na winst van Dortmund

06-06-2020 20:24
2

Borussia Dortmund mag nog blijven hopen op de Duitse landstitel. De ploeg van Axel Witsel en Thorgan Hazard boekte thuis een nipte zege op Hertha BSC: 1-0. Het is de eerste nederlaag van Bruno Labbadia als trainer van Hertha.

Axel Witsel kreeg zijn eerste basisplek na de herstart van de competitie. Ook Thorgan Hazard, Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata begonnen aan de partij, maar konden niet voor spektakel zorgen. Beide ploegen deelden in de eerste helft wat speldenprikjes uit, maar grote kansen werden niet gecreërd.

De tweede helft was het aanzien meer waard. Dortmund zette aan, maar haalde de trekker niet over. Jadon Sancho kreeg van een meter of vijf dé kans om 1-0 te maken, echter miste hij voor open doel. Esswein schoot namens Hertha vervolgens maar net naast. De openingstreffer viel na een klein uur. Een goed uitgespeelde aanval werd afgerond door Emre Can, die de bal keurig in de hoek plaatste.

Labbadia bracht Krysztof Piatek, maar hij kon het verschil niet maken. Dortmund had daarna pech in de afronding en miste een aantal kansen. De achterstand op koploper Bayern München is zeven punten. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan in Duitsland.