Virton haalt BAS helemaal onderuit: 'Erin geslaagd voetbal opnieuw uit te vinden'

Virton haalt BAS helemaal onderuit: 'Erin geslaagd voetbal opnieuw uit te vinden'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 18:20za 06-06-2020 om 18:20

In een cynische brief op de officiële kanalen heeft Virton uitgehaald naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Het orgaan verwierp vrijdag de nietigverklaring van Virton-Beerschot van de 23ste speeldag in de Proximus League. Daardoor moet het duel opnieuw gespeeld worden.

'Na een pseudo-juridische argumentering waarin een kat zijn jongeren niet meer terugvindt, is het BAS erin geslaagd het voetbal opnieuw uit te vinden', schrijft men cynisch bij Virton. De club won dat duel tegen Beerschot, maar de uitslag werd nietig verklaard na een klacht van Beerschot na een scheidsrechterlijke dwaling. Nu moet het duel toch opnieuw gespeeld worden.

'Met jullie glazen bol hebben jullie de non-verbale communicatie van de scheidsrechter geïnterpreteerd om zo tot de conclusie te komen dat de match herspeeld moet worden. Nochtans erkennen jullie dat de ref niet de instructie had gegeven aan de spelers van Virton om te wachten met het nemen van de vrije trap', haalt men bij Virton stevig uit.

'Geen enkele sportinstantie ter wereld had tot dusver de wijsheid om zo’n innoverend precedent te scheppen. Het is een zege voor de voetbalbusiness. Elke week zullen matchen herspeeld worden, wat natuurlijk meer inkomsten oplevert. De kampioenschappen zullen nooit eindigen. Het bier zal elke dag van het jaar rijkelijk vloeien in de kantines. En er zal gewed kunnen worden op het aantal competitiewedstrijden dat herspeeld moet worden na een scheidsrechterlijke beslissing', klinkt het scherp.

Ruffinen
Bij het BAS ging men raad vragen bij Michel Zen Ruffinen, voormalig secretaris-general van de FIFA. 'Hoewel hij toegaf dat de scheidsrechter duidelijker had kunnen zijn en de spelers in de war bracht door naar zijn spray te grijpen, meldde Zen Ruffinen kristalhelder dat er gespeeld mocht worden omdat ref Denil niet expliciet vroeg aan de spelers om te wachten. Het zij zo als Beerschot zich liet verrassen, dat hoort bij het voetbal. Zelfs de KBVB legde zich neer bij dat advies. Maar moedig en zuiver als jullie zijn, sloegen jullie dat advies in de wind', aldus Virton.

Virton trekt nu naar de Pro League en KBVB om een nieuwe datum vast te leggen. 'Die moet natuurlijk plaatsvinden voor de terugwedstrijd van de 1B-finale tussen OHL en Beerschot. Beerschot kan zich daar niet tegen verzetten, want pleitte voor het BAS zelf om een replay. Zodra de datum is vastgelegd, zullen wij u uitnodigen om deze historische wedstrijd bij te wonen. Neem dan zeker jullie korte broek, voetbalschoenen en fluitje mee voor het geval jullie zijn hebben om échte arbiters te worden', besluit Virton.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws